Gość Kasia.a 29 Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Dobry wieczór. Msc temu miałam mocne zawroty glowy dretwienie obu rąk. Od drugie dnia zaczęła tylko prawa ręka i twarz dretwiec. Plus dretwienie prawej strony twarzy. To stało się znikąd... tak poprostu i po 3h znikło. Na drugi dzień poszłam do lekarza rodzinnego który dał skierowanie do szpitala. I tam spędziłam 2tyg. Miałam mr głowy szyji .. punkcje lędźwiowa badania krwi pod kontem boleriozy zatrucia Wyniki dobre. W sensie nic nie wyszło.. a dretwienie ręki plus jej bardzo osłabienie prawej strony ręki otwarty..... Nie badał am jeszcze Dolnego odcinka kręgosłupa... a od kilku ładnych lat mam problem z nogą też prawa! Czasem mnie chwycić ból podobny do rwy kulszowej... ze ruszyć nie umie. Co to może być ?? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lee.tom Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Mam podobne objawy (M 37lat), najbardziej niepokoja mnie dretwienia twarzy. Pierwszy taki atak mialem ok 6mcy temu, kolejny po ok 3-4mieisach, przestraszylem sie ze to zapowiedz udaru. Po pierwszym pojechalem na SOR, nic nie znalezli i puscicli do domu. Po drugim zaczalem chodzic po lekarzach, chyba kluczowe w badanich bylo MR glowy gdzie w opisie napisano pojedyncze zmiany demielinizacykne lub naczyniowe. Po tym zrobilem mnostwo badan, wykluczajac SM (naklicie ledzwiowe, badanie nerwow wzroku), borelioze (krew), schorzenia serca (holter eeg, usg) , nieprawidlowosci przeplywu krwi (usg tetnic szyjnych). Nic nie znalezionio. Mam ponownie wykonac MR glowy za 6mcy i porownac czy zmiany demeilinzacyjne sie poglebiaja czy nie. Nie ma tez pewnosci ze to one sa odpowiedzialne za zdretwienia. Zyje w strachu. W miedzyczasie (jestem swiezo po) przeszdelm operacje disektomi ledzwiowej L5-S1. Wszyscy neurolodzcy z jakimi rozmawialem wykluczaja wplyw tego schorzenia na dretwienia twarzy, dlatego martwi mnie to najbardziej. Podejrzewam ze oprocz L5-S1 sypie mi sie odcinek szyjno-klatkowy, byc moze to zrodlo dretwien reki, ale czy twarzy ?? Dowiedzialas sie czegos wiecej ? Ktos mial podobne objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi