Gość Marek Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam.Czy orientuje się ktoś w którym szpitalu w Olsztynie najlepiej z operować przepuklinę pachwinową i czy dają znieczulenie miejscowe czy tylko w kręgosłup?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 znieczulenie zależny od stanu twojego zdrowia i od ciebie z własnego doświadczenia 1-wszy i ostatni raz wiozłem znieczulenie podpajęczynówkowe a dlaczego to przeczytaj wpis od Julii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sławek Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Ja miałem już dwukrotnie takie znieczulenie. Anesteolog powiedział mi że muszę leżeć przez conajmniej 6 godz.i mogę zmieniać pozycię i podnosić głowę. Nie wolno było mi tylko wstawać bo pozycja pionowa może doprowadzić do powikłań opisywanych w komentarzach . Po 6 godz.spacerowałem po korytarzu... z bolącą raną ale bez bul głowy ☺* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franka Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Moja babcia miała rozmowę z 2 lekarzami przed operacją przepukliny. Dowiedziała się że po znieczuleniu w kręgosłup może być sparaliżowana a po narkozie może się nie obudzić. No to wybrala narkozę że woli się nie obudzić niż mieć paraliż. I nie dała się przekonać w żaden sposób. Panie były bardzo niezadowolone z tego wyboru. Ale wszystko dobrze poszło. Babcia się obudziła i czuła się po narkozie bardzo dobrze. Żadnych sensacji typu bóle głowy, leżenie plackiem, cewnikowanie. To byłoby ale po wkłuwaniu w kręgosłup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mam Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 W dniu 16.09.2010 o 21:34, Gość Paweł napisał: Ja jak miałem operacje na przepukline pachwinową prawostronną to nie zgodziłem się na znieczulenie w kręgosłup i tyle. Oczywiście anestezjolog nie był zadowolony z mojej decyzji, ponieważ wybrałem sobie znieczulenie miejscowe. Pozłościli sie troche bo to więcej roboty dla nich ale cóż, przynajmniej mogłem od razu wstać z łóżka itp. i bardzo dobrze zrobiłeś ze nie zgodziłeś sie na znieczulenie w kręgosłup lepiej brac normalne sam miale znieczulenie w kręgosłup i mam do tej pory kłopoty i nikogo to nie obchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Patriota Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Pomaga Solpadeine, tabletki musujące bez recepty.Ja wziąłem dwie i ból minął jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi