Gość Tomek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Od pewnego czasu w górnej części moszny nad lewym jądrem zauważyłem dziwną *kulkę*. Jest wyraźnie widoczna gołym okiem na mosznie. Czytając trochę na forach różnego typu, przypuszczam, że są to żylaki powrózka nasiennego. Mam dopiero 15 lat... wiadomo ze człowiek w tym okresie dorasta a narządy rozrodcze kształtują się...ale chciałbym zasięgnąć opinii profesjonalisty. Czy są obawy, że w przyszłości będę bezpłodny? Może należy jak najszybciej udać się do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Najlepiej udać się do urologa. Trudno powiedzieć czy są to żylaki powrózka nasiennego czy zmiana skórna na mosznie. Powikłaniem żylaków powrózka nasiennego jest bezpłodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Dodam jeszcze, że w pozycji leżącej nic nie wyczuwam...Kiedy leże jest tak samo jak nad jądrem prawym.Poczekam z tym jeszcze troche, może poprostu dorastam i coś się tam dzieje... jak problem nie zniknie, to pojde do urologa. Co o tym sadzisz haemophilus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Myślę, że można spokojnie w trybie planowym skonsultować się z urologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Oczywiście jeśli zmiana nadal będzie się utrzymywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi