Gość Dawid89 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jestem 2 dzien po operacj laparoskopowej podwiazania żylakow powrozka nasiennego po stronie lewej. Otorz jak kazdy kto lezal w szpitalu wie ze bez pieniedzy niczego sie od lekarzy nie dowie=/. Wiec kieruje pytanie do Pana. Nie czuje zadnych dolegliwosci jest calkiem ok, gazy odchodza kał tez, troche mialem napuchniete narzady wewnetrzne po operacji(watroba,trzustka) ale juz jest ok. Temperatura jest raz w normie 36,6 C raz nieco powyrzej 37,4 C. Powikłania laparoskopii: -wypełnienie gazem jelit lub żołądka Otorz podnoszac sie z lozka lub kladac i przekrecajac sie na bok czuje czasem jakby cos wewnatrz mnie bulgotalo. Czy to moze być to wypelnienie gazem? Czy to sie jakos wchlonie czy czeka mnie kolejna operacja? Mam jeszcze 1 problem otorz po operacji zaczolem czuc pieczenie przy oddawaniu moczu. Czy mogli mnie w szpitalu zarazic czyms, czy to normalny objaw pooperacyjny? Jak dlugo to sie moze utrzymywac? Ból czuje tylko w zołedziu. Dostalem recepte na biseptol 2tabl dziennie i ketonal 1 tabletka dziennie. z góry dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Gaz w jamie brzusznej po laparoskopii w przeciągu tygodnia do dwóch powinien całkowicie się wchłonąć. Pieczenie w cewce moczowej może być objawem stanu zapalnego, którego można nabyć się w każdym miejscu i o każdej porze, bez ewidentnej przyczyny. Jeśli Pan zażywa Biseptol lek powinien pomóc w tym schorzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid89 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 AA rozumiem. Podobno to są bakterie czy kobieta przy stosunku oralnym moze sie nimi zarazic? lub jakimkolwiek stosunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Radzę ze stosunkiem oralnym i zwykłym poczekać do ukończenia leczenia i objawów pieczenia w cewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi