Gość gosiazet Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Mam przed sobą wynik mammografii. Napisano tak: Obie piersi o obfitym nieregularnie zagęszczonym utkaniu gruczołowo-włóknistym. Tkanka gruczołowa drobnoplamista, z cechami dysplastycznej przebudowy. Nie stwierdzono separujących się zmian ogniskowych podejrzanych o naciekanie i skupisk patologicznych mikrozwapnień. Doły pachowe prawidłowe. Ze względu na gęstość i charakter utkania gruczołowego wskazane uzupełniające badanie USG. Mam 44 lata.Czy mam powody do zamartwiania się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Raczej nie ma czym się martwić, wynik bez istotnych odchyleń od normy. Oczywiście należy wykonać jeszcze USG piersi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teresa Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 W wyniku mammografii napisano /obszar nieregularnego utkania śr.30mm-zmiany dysplastyczne,zmian ogniskowych nie stwierdzono,węzły chłonne bez zmian,zaleca sie wykonanie usg,ew.BAC. czy to znacz że jest to jakiś guz, torbiel lub coś innego,we wtorek idę na usg i już się boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Raczej to jakieś zmiany zwyrodnieniowe gruczołu sutkowego nie zaś guz. Jeśli obszar taki będzie też rozpoznawalny w USG trzeb by wykonać jeszcze biopsję cienkoigłową zmiany celem pogłębienia diagnostyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi