Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Justyna

Interpretacja wynikow

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Justyna

Proszę o interpretację wyników.

TSH 1,51 (norma 0,27 - 4,20), FT3 3,620 (norma 2,000- 4,400), FT4 1,73 (norma 0,93- 1,70). Jednak badanie zostało wykonane przed południem po śniadaniu.

Kolejne wykonane 2 dni później rano na czczo: TSH 2,54 (norma 0,27 - 4,20), FT3 5,280 (norma 2,000- 4,400), FT4 2,07 (norma 0,93- 1,70).  

Badanie wykonane z powodu złego zmeczenia, i biegunek które pojawiły się od wrzesniu, w późniejszym czasie  dekoncentracji, niewielkich objawów lękowych i depresyjnych. Ponad to miałam bóle stawów, które ustąpiły prawie całkowicie, prawdopodobnie spowodowane niedoborem wit. D3- 7 (norma 30-70), obecnie 44. Mam 26 lat.

Czy jest się czym martwić?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×