Gość Mariusz Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Pojawił się u mnie ból w przedramieniu (okolice łokcia), skonsultowałem się z ortopedą po czym wykonałem USG (Wynik - Zmiany przeciążeniowe w obrębie przyczepu dalszego ścięgna w trójgłowego ramienia, niewielki wysiek w klatce dwugłowo-promieniowej...) Wróciłem z USG do ortopedy, który zaproponował mi od razu zabieg osoczem bogatopłytkowym. Zrobiłem ten zabieg w innej klinice i jak mi zalecono rehabilitację trwająco około miesiąca. Wszystko kosztowało mnie około 2000 zł a ból jaki był taki jest nadal. Generalnie zabrakło mi już zaufania do kogokolwiek lecz chciałbym coś zrobić z moja ręką. Ból pojawia się praktycznie przy każdym obciążeniu. Czy ktokolwiek miał podobny problem i może mi coś doradzić? Gdzie szukac profesionalnej pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Synergia_Chorzów Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Witam, Być może rehabilitacja nie była trafiona w Pana konkretny problem lub nie wyeliminował Pan na ten okres czynnika drażniącego np. powtarzalnej sytuacji w ciągu dnia, która mogła stale drażnić zapaloną kaletkę. Moje porady są mało precyzyjne ponieważ nie mam możliwości przeprowadzenia wywiadu, badania itd. To co mogę doradzić to być może zmiana kierunku rehabilitacji lub fizjoterapeuty. Dobra rehabilitacja opiera się o wnikliwy wywiad, badanie kliniczne oraz precyzyjną terapie. Skoro diagnoza Pana przyczyny dolegliwości bólowych jest postawiona terapia powinna skutkować - w innym przypadku może nie jest dobrze określona przyczyna dolegliwości bólowych. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ból w przedramieniu Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 W dniu 29.12.2018 o 20:29, Gość Mariusz napisał: Dziękuję za odpowiedź. Sugeruje Pan abym przeszedł przez wszystkie etapy (USG, ortopeda, fizjoterapia) ponownie? Fizjoterapia odbyła się kilka miesięcy temu więc ponowne usg byłoby uzasadnione czy nie zadziało się w ręce coś więcej. Z drugiej strony czy fizjoterapeuta zdefiniuje USG czy musi to być ortopeda? Czy sama fizjoterapia, wywiad i obserwacja wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Emilia Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 W dniu 29.12.2018 o 20:29, Gość Mariusz napisał: Pojawił się u mnie ból w przedramieniu (okolice łokcia), skonsultowałem się z ortopedą po czym wykonałem USG (Wynik - Zmiany przeciążeniowe w obrębie przyczepu dalszego ścięgna w trójgłowego ramienia, niewielki wysiek w klatce dwugłowo-promieniowej...) Wróciłem z USG do ortopedy, który zaproponował mi od razu zabieg osoczem bogatopłytkowym. Zrobiłem ten zabieg w innej klinice i jak mi zalecono rehabilitację trwająco około miesiąca. Wszystko kosztowało mnie około 2000 zł a ból jaki był taki jest nadal. Generalnie zabrakło mi już zaufania do kogokolwiek lecz chciałbym coś zrobić z moja ręką. Ból pojawia się praktycznie przy każdym obciążeniu. Czy ktokolwiek miał podobny problem i może mi coś doradzić? Gdzie szukac profesionalnej pomocy? Proszę zainteresować się pijawkami lekarskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi