Gość Anonimowy23 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Witam, od 3 dni borykam się z problemem, iż mam dziwny guz z zaczerwienieniem. Znajduje się on w okolicy kości ogonowej na lewym górnym pośladku blisko granicy prawego pośladka. Przesyłem zdjęcie poniżej w celu weryfikacji. Mam problem z siedzeniem (dopiero nie odczuwam jeżeli na niego nie naciskam) i leżeniem na plecach (śpię przeważnie na boku). Czy to może być torbiel włosowa ? Czy da radę jakoś to wyleczyć sposobem domowym ? Podczas chodzenia też odczuwam jakby coś mnie uwierało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonimowy23 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Jest ktoś wstanie stwierdzić wstępnie ? Czy to coś poważnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katiusza Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Znajomie to wyglada. Moze to byc torbiel wlosowa. Czy da sie wyleczyc to zalezy od tego jak w srodku jest rozbudowana. Mozesz pojsc do chirurga, ambulatoryjnie natnie i zalozy saczek, na jakis czas pomoze. Jesli bedzie sie powtarzac zbyt czesto polecam operacyjne usuniecie. Przechodzilam przez to killanascie lat temu. 3 razy powracalo, za kazdym razem mocniej, przy 4 razie zdecydowali o operacyjnym usunieciu i mam spokoj. Domowych sposobow nie polecam, tam w srodku jest po prostu ropa, ktora trzeba usunac. Mozesz stosowac masc ichtiolowa w ogromnycj ilosciach ale musisz sie liczyc ze bedzie bolalo jak diabli, ona powoduje to, ze ta ropa jest wyciagana i w koncu samo peknie i wyplynie. Dobrze robia tez nasiadowki na misce z ciepla woda z szarym mydlem (trzeba tam wsadzic pupe i wymoczyc to z pol godziny a pp tym wycisnac masc ichtiolowa, przylozyc gaze i przykleic plasterkiem). Bardzo niefajna i bolesna przypadlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi