Gość Dzidek Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Czy tluszczaka na oku należy leczyć? Czy to jest niebezpieczne dla zdrowia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Ale gdzie dokładnie zlokalizowany jest tłuszczak. Jedynym skutecznym sposobem pozbycia się tłuszczaka jest jego zabiegowe usunięcie. Jeśli się tego nie zrobi może powiększać się systematycznie lub nawet dawać dolegliwości bólowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 chcialam sie spytać poniewasz mam w dwóch oczach tłuszcz toznaczy na białkach w obu wyszły mi dłuze ktopki żółte ,byłam u lekarza i powiedział ze nieda sie nic zrobić a drógi lekarz powiedział mi ze moge usunoci chirurgicznie ale niewie czy ktos podejmnie się tego bo w oku jest i dotego zamałe ,prosze opomoc co mam ztym robić bo niewiem a to jest widoczne dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Takich zmian żółciakowatych nie usuwa się. Często są one wynikiem wysokiego poziomu cholesterolu we krwi (należałoby w tym względzie zrobić sobie badania). Trzeba też skonsultować się z okulistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 ale ja bylam u okulisty i powiedzieli mi ze chirurgicznie mozna to usunoć ale to zamałe jest i lekarze niepodejmnom sie tego .robiłam badania zkrwi i wyszło ze zamało mam czerwonych krwinek .ate plamki są strasznie żółte i widoczne ,a i jeszcze okulista przepisał mi żel i krople co dosłownie nic nie pomogły ,dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kacha Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Wim co koleżanka Aneta przezywa. Mam takie plamki żólte w obydwu oczach, prawe oko ma jedna dużą a lewe dwie małe. okulista powiedział mi ze najlepiej tego nie ruszać,bo mogą odrosnąć. z tym że ja mam dojsć pytań typu co masz na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacha Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Proszą o konkretna odpowiedź jakie zagrozenia dla oka niesie nie usunięty tłuszczak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelina Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 w kąciku prawego oka zrobił mi się żółty guzek prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ASKA Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 witam tez borykam sie z tym przypadkiem w poniedzialek ide na zabieg 20.09.2010 zobaczymy boje sie bardzo mam to juz od 12 lat i to dziadostwo rosnie caly czas .zaczyna bolec coraz mocniej dlatego zdecydowalam sie na zabieg dam znac po zabiegu .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 witam, Miałam usuwany tłuszczak przy lewym oku 12 lat temu, w instytucie onkologi im.Marii Curie w Warszawie niestety pani doktor potraktowała zabieg jako rutyne i w efekcie po nagłym wylewie musiała szybko zatamowac krwotok i nie usuneła wszystkiego. Odrosło mi jeszcze większe, bo nie wspomnę o bólu i nieprzespanych trzech nocach. Ale muszę iść na zabieg, bo nabrała takich rozmiarów, że nie da się ukryć pod grzywka panicznie się boję. Szukam odpowiedzialnego i z powołania lekarza i czy mam gwarancję, że znowu nie odrośnie. Prosze napisz po zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam,bardzo prosze o konkretna info. gdzie mozna i jak usunac tluszczaka z bialka oka. Czy sa jakies inne metody oprocz chilurgicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maria Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Zólte plamki na galce ocznej, to zlogi cholesterolu, ponoc tego sie nie usuwa, bo zbyt niebezpieczne. ! Nie jest to typowy tłuszczak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ASKA Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 witam jestem juz po zabiegu mialam w poniedzialek dobrze sie czuje zabieg sie udal czekam 10 dni na usuniecie szwow za 3 tygodnie odbior wynikow z wycinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatiana Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Witam W dniu wczorajszym lekarz stwierdził iż mam małą kropkę cholesterolu na oku i że może czekać mnie zabieg bo to dokuczliwa dolegliwość natomiast dzisiaj ten sam lekarz powiedział że nic z tym nie będziemy robić a jedynie mam to kontrolować co jakiś czas. Na pytanie co to jest tak właściwie i skąd sie bierze odpowiedział to jak cholesterol w żyłach. Czy ktoś może mi udzielić głębszej odpowiedzi? Mam 29 lat i żadnych problemów z cholesterolem we krwi też nigdy nie miałam. Z góry dziękuję za odpowiedz. Tatiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 też mam z tym problem ja mam 28 lat i tez to mam od roku ale nie wiem jak to usunąć a chcialabym się tego pozbyć jak najszybciej :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mała Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Mam tez taki problem : mianowicie na jedym i drugim oku mam żółte plamki na białku tzw tłuszcz , byłam u okulisty to zdziwila sie ze przyszłam do niej bo stwierdziła ze nic sie złego nie dzieje i ze mam sie nie martwić :)takZe głowa do góry ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość julia 31 lat Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 witajcie! ja również mam w prawym i lewym oku galaretowatą narośl ok 4mm. gdzie najlepiej to usunąć? przez tłuszczaki mam cały czas podrażnione oczy a o makijażu mogę zapomnieć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 witam , ja równiez mam ten problem właśnie dzisiaj byłam usunać narośl z jednego oka mam szwy nie boli ale troche kłuje.Jesli chodzi o usuniecie trzeba poszukac lekarza który się specjalizuje w chirurgi spojówek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 acha, to nie nazywa się tłuszczak tylko tłuszczyk mozna znalezc w internecie opis tego schorzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hanka Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 tłuszczyka w oku sie nie leczy,no chyba ze duzy jest i rosnie,wtedy go sie usuwa operacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Me Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 A mi tłuszczyk zniknął gdy przeszłam 42 dniowy post dr. Dąbrowskiej. Polecam taki sposób oczyszczenia organizmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Witam.Ja też mam to od jakiegoś czasu i mam problemy z wysokim cholesterolem więc zapewne te dwie sprawy są powiązane ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danuta Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Ja tez mam zolta narosc na galce ocznej i mnie ciagle boli. Bylam w Dani i w Polsce u okulisty powiedzieli mi ze to jest tluszcz. Czesto mam stan zapalny i daja mi krople z antybiotykiem. Mozna to usunac chirurgiczne , ale lekarze mowia ze to nie jest bezpiecznie. Bo po operaci beda szwy i zacznie sie jeszcze gorszy problem. Nie wiem co mam robic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pannaMarta Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 W dniu 5.01.2017 o 08:04, Gość Me napisał: A mi tłuszczyk zniknął gdy przeszłam 42 dniowy post dr. Dąbrowskiej. Polecam taki sposób oczyszczenia organizmu... witaj, czy mógłbyś/mogłabyś napisać po ilu dniach postu tłuszczyk na oku zniknął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi