Gość Herbert Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 miekka gola pojawiajaca sie sporadycznie nad penisem z lewej strony z objawem bolu co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladek Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Też tak mam i stawiam na przepuklinę, zwłaszcza że pojawia się szczególnie przy wysiłku. Tyle że mnie nie boli. Na razie mam delikatnie, tylko czasami i da się nią ruszać, ale czytałem że to się może powiększać. Nie wiem czy już iść do lekarza, czy poczekać skoro nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan_z_czarnolasa Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Moim zdaniem bezzwłocznie do lekarza, bo może się zrobić martwica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladek Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Ale że co to może być, czemu martwica? Znikęło na jakiś czas, ale w ostatnim tygodniu znów jest i skróa jest wyraźnie cieplejsza niż obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan_z_czarnolasa Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Martwica może powstać gdy ten kawałek jelita który "wychodzi" przez przerwany uchyłek, uwięźnie tam, zakleszczy się. Wtedy wszystko co masz w jelicie na tym kawałku przestaje się przesuwać do przodu. Z przepukliną możesz iść do lekarza pierwszego kontaktu, natomiast on i tak pokieruje Cię albo do szpitala albo do specjalisty. Wiem że przepukliny robi się też prywatnie, wtedy nie leżysz w szpitalu tylko kawałeczek nacinają, zaszywają co trzeba i do domu, o ile kojarzę to nawet znieczulenie jest miejscowe, bo to nie jest trudny zabieg dla chirurga. Jesteś z Wrocławia, to brat mojego sąsiada robił przepuklinę we Wrocławiu na Przyjaźni w T&T Medical bo oni tam mają salę do zabiegów chirurgicznych i różne takie jednodniowe operacje robią, wycinanie brodawek, żylaków, przepukliny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi