Gość Sylwia Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Pośliznęłam się na schodach i spadłam z trzech schodów na pośladki oraz uderzyłam się w plecy po lewej stronie. (Mam 27 lat, ważę 88kg) Od upadku minęły 2 godziny, czy możliwy był przy tym upadku uraz nerki i/lub śledziony, jakie są objawy urazu nerki i śledziony, czy powinnam niezwłocznie zgłosić się do lekarza? Poza bólem pupy i pleców nie mam innych objawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Oczywiście taki upadek i uderzenie może spowodować uszkodzenie śledziony i/lub nerek. Objawami poważnego uszkodzenia nerek jest zazwyczaj pojawiająca się krew w moczu. Pęknięcie śledziony doprowadza do wstrząsu krwotocznego (przyspieszenie akcji serca znaczny spadek ciśnienia krwi). Jednak są to objawy występujące w ciężkich uszkodzeniach. Małe uszkodzenia mogą przebiegać bezobjawowo. Najlepszą diagnostyką jest USG i badania laboratoryjne. Jeśli ma Pani jakieś wątpliwości trzeba zgłosić się na ostry dyżur do szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Zgadzam się z odpowiedzią napisaną powyżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jolanta Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 kilka tygodni temu spadłam ze schodów i uderzyłam mocno w podłogę od tego czasu co 2 lub 3 dni pojawia mi się krew w moczu i boli mnie właśnie w okolicach nerek zaczynam się niepokoić bo mam sesję w trakcie i nie chcę jej przerywać a z drugiej strony nie chcę sobie zaskodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walic pupomaczy Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 pupomacz, Sylwia to raczej imie żeńskie... dalej Ci strzyka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi