Gość Michal z Bydgoszczy Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Panie Doktorze mój tata skarży się na ból z lewej strony jamy brzusznej poniżej żeba i wyczuwalne jest w tym miejscu zgrubienie w kształcie "balonika", który uniemożliwia mu spanie na lewym boku. Zdarzało się, że bólowi towarzyszył wzrost ciśnienia i przyspiezone krążenie w górnej części ciała przy czym nogi robiły się chłodne. Badanie USG jamy brzusznej wykazało rozdęcie poprzecznicy gazami jelitowymi, tata leczony jest od roku na żołądek z powodu refluksów inhibitorami pompy protonowej. Czy może to być jakiś rodzaj przepukliny? albo ucisku jelita na inne narządy? Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Rozdęte jelito może uciskać na sąsiadujące struktury (w tym naczynia) i powodować dyskomfort. Najlepiej zrobić badanie rtg i zobaczyć jak bardzo rozdęte jest jelito. Przyczyna opisanych objawów może też być inna. Najlepiej udać sie do lekarza i zrobić wszystkie niezbędne badania w celu ustalenia rozpoznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 boli mnie w lewym boku kuje jest mi nie dobrze od kilku dni i czuje sie pełna mama .przepuchline pepka jeste matka karniaca nie moge isc na operacje ale czy to moze byc ta przyczyna mojego samopoczucja pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarek Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 bul w lewym boku podczas kaszlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi