Gość Garbi Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Niecały rok temu miałem złamanie kości strzałkowej w prawej nodze. Oczywiście do gipsu i potem rehabilitacja. Niestety zauważyłem, że mięsień kończący się na wysokości kości stępu *przemieścił się* trochę w lewą stronę - nie jest bezpośrednio nad achillesem ale tak jakby z boku. Przechodząc do meritum - niosłem ostatnio ciężką torbę i strasznie zaczęła mnie boleć noga, a w sumie bardziej stopa. I to na tyle, że byłem w stanie przejść 20m. Paraliżujący ból. Dodatkowo podnosząc duży palec czuję ten sam ból tyle, że znacznie mniejszy i ten ból doskwiera już jakiś dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbi Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 dlaczego uważa Pan, że to mogą być powikłania po złamanej kości strzałkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Garbi Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nic innego nie podejrzewałem. Wprawdzie miałem już wcześniej problemy z tą nogą ale było to pare lat temu. Tutaj objawy pojawiły się po tej kontuzji. Regularnie gram w piłkę i tam jakieś małe pojęcie co do kontuzji mam więc takie wysnułem podejrzenia - prawdopodobnie błędne. Możliwe, że to achilles bądź jakieś sprawy przeciążeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NORBI Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Warto zrobić prześwietlenie nogi aby potwierdzić czy doszło do poprawnego zrostu kości. Być może gips mógł być zbyt luźno założony i doszło do przemieszczenia kości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi