Gość MAT. Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Mam 30 lat. mój problem jest taki:od około 12lat mam przepuklineę pachwinową lewostronną,dotychczas była wypukła i mi nie dokuczała.od jakiegoś czasu jest nie widoczna,ale za to mam bóle brzucha,wzdęcia,zgagę i czasami zaparcia.dodatkowo pojawiły się bóle w klatce piersiowej, nie wiem czy są z tym problemem związane. Proszę o radę.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Przepuklinę na pewno należy zoperować. Operacja jednak może nie przynieść ulgi, gdyż dolegliwości, które Pani opisuje są raczej związane z patologią w zakresie żołądka, przełyku lub dwunastnicy. Dlatego radziłbym na początku wykonać USG jamy brzusznej oraz gastroskopię. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filip Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 ja mam to samo tylko ze mam przepuklinę od miesiąca i mam takie same objawy jak pan byłem juz u kilku lekarzy od chirurgów do gastrologów i kazdy mówi ze to od przepukliny ponieważ przemieszczają się organy strasznie się martwię że to coś innego ? czy pomogło panu po operacji czy dowiedział się pan co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi