Gość Monika Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Witam panie Doktorze moja babcia miała robioną kolonoskopię i pobrano jej wycinek z guza na jelicie grubym. Dodam ze jest po operacji a guza nie wycieli tylko zaintubowali. Powiedzieli że ma nacieki na macice i jajniki. Co to oznacza? DGN Carcinoma Sigmae sups co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Podejrzenie raka okrężnicy (esicy). Rak jest złośliwy i nacieka sąsiednie tkanki i narządy w tym wypadku macice i jajniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Panie Doktorze prosze mi jeszcze powiedziec jakie szanse na wyleczenie ma moja babcia. Czy w takim wypadku mozna jeszcze zrobic operacje i wszystko wyciac. Dodam ze babcia ma 74 lata. Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Szanse są nikłe. Trzeba jeszcze w tej sprawie skonsultować się z onkologiem. Być może uda się jeszcze włączyć chemioterapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Dziękuję za szybką odpowiedz. Chciałabym się jeszcze dowiedzieć dlaczego po operacji, babci strasznie się kreci w głowie, musimy ją prowadzić pod rękę bo nie jest wstanie sama iść. Zaraz się przewraca na boki. Proszę mi powiedzieć czym to jest spowodowane. Dodam ze jest 2 tyg. po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Proszę o pomoc. U mojej mamy zdiagnozowano guza nowotworowego na zagięciu esiczo-prostniczym. Jest po jednej operacji, w której to wyłoniono stomię, ale nie było mozliwości zrobienia aoperacji, ponieważ bardzo duzo płynów zasłaniało tego guza. Czeka ją druga operacja usunięcia tego guza.Mam ma 71 lat.Prosze mi napisać czy jest to bardzo powazna sprawa, czy ma szanse na przezycie tej operacji i na normalne życie.Bardzo prosze o jakies informacje w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi