Gość Natasza___ Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Witam, proszę o interpretacje wyniku tarczycy. Miąższ tarczycy w całości o nieco obniżonej echogeniczności. Wpłacie prawym liczne zlewające się ze sobą zmiany normo i nieco hiperechogeniczne największe o wymiarach 15x9 mm oraz 18x14mm ze zwyrodnieniem torbielowym. Wpłacie lewym słabo wyróżniają się normoechogeniczne zmiany o wym. 7x5mm, kilka o wymiarach 4x5mm. Okoliczne węzły chłonne bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efka Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nie jestem lekarzem ale tez mam guzki na tarczycy jak wiele kobiet.W wiekszosci sa to zmiany lagodne.Jezeli hormony tarczycy sa ok to tylko sie je obserwuje Warto zrobic biopsje tych zmian.Badanie troche bolesne ale do przezycia Wyniki warto skonsultowac z dobr endokrynologiem ktory specjalizuje sie w tarczycach i to tez warto skonsultowac opinie z innym lekarzem bo ja najpierw trafilam na naciagacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bozena Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 choruje na tarczyce od 15lat jestem po operacji plata lewego teraz mam guz z ropa operowana w nowy dwor mazowiecki dr krysik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi