Gość Klaudia Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Mam 19 lat i 5 dni temu został mi usunięty pęcherzyk żółciowy metodą laparoskopową, dzisiaj tj. 5 doba po zabiegu zaczął boleć mnie obojczyk, jest to przeszywający skurczowy ból. Pojawił się dopiero teraz. Co to może być? Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paulina Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Jest to częste powikłanie po jakimkolwiek zabiegu laparoskopowym i powinno minąć za kilka dni. Podczas operacji do brzucha wpuszczany jest gaz, który umożliwia uwidocznienie wszystkich narządów. Czasem ten gaz podrażnia otrzewną w ten sposób, że daje to właśnie takie objawy, jak opisujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi