Gość Koko Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Wczoraj odebrałam wyniki z RTG Płuc . Opis bardzo mnie zmartwił Wiem,że ten wynik oznacza raka płuc. * Osełkowate zacienienie na wys lewej wnęki, bez istotnej ewolucji od 2012 roku. Poza tym płuca bez zagęszczeń. Nie można wykluczyć powiększenia węzłów chłonnych lewej wnęki. Odwiedziłam Pulmonologa , który stwierdził,ze nic niepokojącego tu nie widzi. Bardzo się martwię ponieważ jest to zaciemnienie o którym dowiedziałam się dopiero wczoraj ,że mam je już 5 lat ?! Podobno w 2012 roku , leżąc w szpitalu takie mi wyszło,ale do ręki nie dostałami na wypisie także wzmianki odnośnie RTG płuc nie było. Rok wcześniej nie mogłam oddychać, czułam,ze się duszę. Skierowano mnie do Pulmonologa , który po przeswietleniu płuc stwierdził,że mam znikomą rozedmę płuc. Pojechałam do drugiej i znów inna diagnoza- astma oskrzelowa . Przepisała mi leki wziewne ,które do chwil obecnej zazywam. Bardzo martwię się tym zacienieniem i powiększonymi węzłami chłonnymi. Proszę o wyjaśnienie ? Czy to na pewno rak płuc ? Paliłam 20 lat . Kaszlu brak . Mam bóle w klatce piersiowej od 13 lat,krótkie i co 3 miesiące się powtarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOKO Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Nie rozumiem po co jest to forum skoro żaden lekarz odpowiedzi nie udzielił . Na moje szczęście TK wyszło korzystnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi