Gość Maria Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Witam. Od kilku dni przeszukuję internet w nadziei, że coś rozwieje moje obawy. U mojego brata (35l) zdiagnozowano raka jelita grubego z przerzutami do płuc i wątroby. Zaordynowano chemioterapię. Niestety brat mieszka za granicą i wszystko co wiem o jego stanie zdrowia to tyle ile mi powie przez telefon (a wiem, że nie chce mnie martwić). Podobno jego lekarz twierdził, że rak jelita jest jednym z prostszych do wyleczenia ale czy w jego stanie to wogóle możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oyster Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Nie uważam, że rak jelita grubego z przerzutami do wątroby to prosta choroba do wyleczenia. Właściwie żaden rak nie jets prosty do wyleczenia, choć rokowania są naprawdę niezłe. Od kilku lat jest coraz głośniej o mało inwazyjnej alternatywie leczenia osób z takim przypadkiem. Polega on dostarczeniu izotopu promieniotwórczego bezpośrednio do guza, przy czym manimalizuje ryzyko uszkodzenia zdrowych tkanek. Statystycznie, 40% leczonych wydobrzewa po krótkiej terapii. Ta radioabolizacja, która jest również możliwa do zrobienia bezpłatnie w naszym kraju https://pratia.com/nasze-badania/rak-jelita-z-przerzutami-do-watroby/ może przyczynić się do zmniejszenia guza aby go usunąć chirurgicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi