Gość kinga Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam:) na ręce koło nadgarstka mam jakiś mał guzek wyczuwalny, nie rośnie ale też nie maleje. boli gdy coś robie i jak piszę. a i zauważyłam ze mi troche palce u tej dłoni opuchły nie mocno ale pierscionków ktore nosiłam na tych palcach nie moge założyć a zawsze były dobre. cóż to może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 To może być ganglion, tłuszczak. Najlepiej udać się do chirurga, który po obejrzeniu zmiany powinien ostatecznie rozpoznać zmianę na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 też sie zastanawiałąm nad ganglionem ale jak widziałam zdjęcia to one są bardzo duże a ja mam prawie nie widocznego tylko jak zegnę reke to go widac i czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 To, że nie jest taki jak na zdjęciu- nie oznacza, że to nie jest ganglion. Naprawdę idź do lekarza, bo ja zwlekałam i jestem po operacji wycięcia gangliona śródręcza lewego i gdybym wiedziała, że tak będzie to szybciej zgłosiłabym się do chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Mi pojawial sie taki guzek po czym znikal i nie byl tluszczakiem. Moj maz tez miewal takie guzki , widoczne glownie przy zgieciu reki tez znikaly samoistkie po kilku miesiacach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Mi pojawial sie taki guzek po czym znikal i nie byl tluszczakiem. Moj maz tez miewal takie guzki , widoczne glownie przy zgieciu reki i tez znikaly samoistnie po kilku miesiacach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zofia Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Mam guzki chyba już w całej ręce,tak jakby na żyłach .nie wiem co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Taraaa Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Guzki na żyłach to raczej nie są gangliony. Może skonsultuj to ze specjalistą. Ja gangliony usuwane miałam w klinice http://www.sport-med.pl Poszukaj tam kontaktu do doktora Jana Paradowskiego z Krakowa - to on wykonywał mi zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi