Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Izabela

Dolegliwości po laparatomi poprzecznej sposobem Pfannenstiehla

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Izabela
Proszę o chwile uwagi i pochylenie się nad moim problebem. Jestem 7 tygodni po laparatomi poprzecznej sposobem Pfannenstiehla, Wycięcie macicy z przydatkami , drenaż jamy otrzewnej. Rana zagoiła się bardzo dobrze, ale mam dolegliwości w pachwinach -ból, pieczenie a i brzuch powyżej cięcia boli, nabrzmiały bardziej lewa strona. problem z opróżnianiem jelita co 5 dni, bez spomagania. Poza tym jakieś dziwny mdlący ból z brzucha przepływajacy na nogi i rece . morfologia : Leukocyty 5,1 tys/ul 4,0-10,0 neutrofile 35,4 % Inne (Eo,Bazo,Mono) 7,9 % Limfocyty 56,7 % Erytrocyty 4,51 ml/ul 4,2-5,4 Hemoglobina 13,2 g/dl 12,0-16,0 Hematokryt 37,3 % 37-47 MCV 82,8 fl 81,0-97,0 MCH 29,3 pg 28,0-32 MCHC 35,4 g/dl 32-36 RDW 13,9 % Płytki krwi 277 tys/ul 150-400 OB 11 1-12 Czy jest czym się martwić i wystawać w kolej do lekarza? Z góry dziękuję. Iza

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość haemophilus
Wyniki są dobre. Takie dolegliwości mogą występować po operacji. Jeśli ból jest silny i niepokojący można wykonać usg jamy brzusznej, miednicy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Iza
Ślicznie dziękuję za szybką i pozytywna odpowiedź, serdecznie pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×