Gość gaga Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Od roku mam wysokie OB bo 48,po roku teraz mam 22.dodam że mam helikobakter chociaż już miałam 3 razy kuracje antybiotykową nie wiem czy też ma wpływ na to prześwietlenie płuc bo też mi wyszło że mam BRONCHITIS CHRONIKA.Także robiłam wynik na trzustke bo też lekarz podejrzewał i wyszlo mi tak amyloza w surowicy176 a amyloza w moczu 680 .Proszę o poradę za co z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 OB wcale nie jest bardzo wysokie. Jeśli jest Pani starszą osobą nawet określa się, że jest w normie. Norma (po 1 godzinie): kobiety 6–*11 mm, po 50 roku życia do 30 mm* mężczyźni 3–*8 mm, po 50 roku życia –* do 20 mm. OB też może być poniesione z uwagi na przewlekłe zapalenie oskrzeli oraz infekcję Helicobacter. Z uwagi na zwiększoną aktywność alfa-amylazy proponuję wykonanie oznaczenia aktywności lipazy w surowicy krwi co bardziej odzwierciedla stan trzustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gaga Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 proszę o odczyt aktywności lipazy a jest 52,9 czy to dobry wynik czy też cos jest w trzustce ,za co z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi