Gość Wojtek Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Witam Jestem po rezonansie stawu kolanowego. Poniżej wynik. *Rozcięgno rzepkowo-udowe i rzepkowo-piszczelowe o prawidłowym sygnel i przebiegu. Brak prawidłowych struktur wiązadła krzyżowego przedniego-obraz przemawia za zerwaniem. Wiązadło krzyżowe tylne o prawidlowym przebiegu bez zaburzeń sygnału. Wiązadło poboczne o zachowaniu ciągłości i prawidłowym sygnale. Troczki rzepki w normie, ląkotki prawidłowe. W jamie stawowej i w kaletkach maziowych za i okołorzepkowych zwiększona ilość płynu. Chrząstka powierzchni stawowych kości udowej i piszczelowej oraz chrząstki rzepki prawidłowa. Ciało Hoffy o prawidłowym sygnale. Zmiany obrzękowe szpiku w zakresie nasady bliższej piszczeli, głownie w kłykciu przyśrodkowym. Poza tym struktury kostne bez zaburzeń sygnału* Proszę o informacje co mam następne zrobić. Z czym się wiąże do uszkodzenie i z jakim zabiegiem . Może ma ktoś propozycję i poleca kogoś do zrobienia tego stawu kolanowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Doktor Artur Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ciężko jest wywnioskować z papierów, nich uda się Pan do ortopedy nich zobaczy to na własne oczy , jak już wspominałem ciężko jest podać diagnozę bez zobaczenia urazu. Co do lekarza polecam Tadeusza Szabłowskiego lekarz Ortopeda traumatolog chirurg , wie co robi , pracuje w Kielcach. Powodzenia życze powrotu do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi