Gość Jerzy Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Jestem dziś 6-ty dzień po operacji chirurgicznej przepukliny skośnej w Szpitalu /nazwy nie podajęgdyż jest to przyjazny dla pacjenta szpital/,8-go dnia czyli za dwa dni mam się zgłosić na zdjęcie szwu.Przy zmianie pozycji z wyprostowanej na zgiętą w pasie np.wejście na łóżko,krzesło,sedes i powrót do pozycji wyjściowej odczuwam tak silny piekąco-rozrywający ból w okolicach lewej pachwiny ,promieniujący aż na wewnętrzną stronę uda,że muszę krzyczeć-gdy nie mam możliwości podtrzymania ,pociągnięcia za rękę ,przez bliską mi osobę,domownika.Kichanie,kaszel,stękanie to klęska.Wczoraj chirurg tego Szpitala przyjął mnie na oddziale i dał zastrzyk znieczulający w centrum odczuwanej dolegliwości,a następnie zabieg depolaryzacji nerwu/ów?Czy to jest normalny efekt pooperacyjny,jak długo mogę tak cierpieć?Poza tym czuję się dobrze i spokojnie przemieszczam po mieszkaniu z wyjątkiem schodów,łóżka krzesła - bez bulu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Trudno powiedzieć czy jest to spodowane uszkodzeniem nerwu podczas operacji czy ma związek z techniką operacji, np. wstawieniem siatki. Najlepiej konsultować się z chirurgiem, który ten zabieg przeprowadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi