Gość Nicek Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Witam We wtorek pojawił mi ból na kości ogonowej oraz w jej najbliższej okolicy. Pojawiał się on podczas siadania, wstawania i leżenia na plecach. Na początku pomyślałem, że jest to spowodowane niewygodną pozycją podczas siedzenia poprzedniego dnia zastosowałem maść na kontuzję. W środę była delikatna poprawa stosowałem dalej maść. W czwartek rano zauważyłem zaczerwienienie wzdłuż kości ogonowej i okolicy. Tego samego dnia w godzinach popołudniowych rozszerzając półdupki zaczęła sączy się ropa i dodatkowo zauważyłem, że półdupki przy kości ogonowej są twardawe. Podczas naciskania tych twardych miejsc cały czas sączyła się ropa z domieszka krwi i po kilku razach przestała oraz półdupki zaczęły robić się miękkie. W godzinach wieczornych podobna sytuacja i zauważyłem osłabienie oraz delikatną gorączkę 37,2. Na noc zażyłem polopirynę S i rano bóle ustąpiły i brak nowych wycieków. Niestety w piątek ok. 17 ponownie zaczęło się sączyć, ale obserwując zabarwienie wygląda na samą krew i nie wyczułem twardnienia półdupków. Wycieki pojawiały się z krostki, która jest centralnie na kości ogonowej. Z tego co udało mi się zorientować może to być torbiel, przetoka okołoodbytowa lub podskórny czyrak. Zdaje sobie sprawę, że bez wizyty u lekarza się nie obędzie, ale chciałbym zasięgnąć opinii specjalistów z tego forum. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi