Gość misiek627@amorki.pl Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Witam Serdecznie Proszę wypowiedzcie się bo ja już mam najgorsze myśli Dziś byłam na USG piersi i opis badania mnie nie pokoi :W lewym i prawym dole pachowym węzły chłonne o prawidłowej echostrukturze Piersi o utkaniu gruczołowo-tłuszczowym W piersi lewej na godz.2guzek o wym 16x6mm wewnątrztekstowy węzeł chłonny ?tłuszczak? w pobliżu drobne torbielki śr do 4mm W prawej piersi na godz 12 tuż po skórą ognisko o podwyższonej echostrukturze o wym 11X6mm dobrze odgraniczone w pierwszej kolejności tłuszczak Po za tym w tej piersi na godz.7 w okolicy brodawki sutkowej widoczne jest ognisko hypoechogenne o wym 14x8mm może odpowiadać FA ---- no i oczywiście wskazana jest biopsja MMT Proszę rozwiejcie moje myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi