Gość Anna Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 29 stycznia miałam operację ale nie wagotomię o której Pan Doktor pisał już raz odpowiadając na moje pytania. Było to zwężenie rozworu przełykowego. Jestem już po fundoplikacji metodą Toupot, zmniejszeniu żołądka metodą gastric by pass. Ale dolegliwości moje nie zmniejszyły się doszła jeszcze dość często występująca dysfagia. Mam bóle w klatce promieniujace do pleców, odbijania czasami bolesne, gorycz i niesmak w ustach, bóle w nadbrzuszu , uczucie mdłości i wymioty, zaparcia. Myślałam, że to ostatnia operacja mnie pomoże. Wykonany RTG z kontrastem wykazało w dalszym ciągu refluks. Bardzo proszę o napisanie co jeszcze mogę zrobić zeby w miarę normalnie żyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Podstawowym postępowaniem jest prawidłowa dieta, przestrzeganie jej jest już całkiem dużym sukcesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi