Gość PAULINA Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Proszę o pomoc. Jestem 6 dzień po usunięciu woreczka, żałuję bo teraz od zabiegu boli mnie żołądek, czasem jest mi nie dobrze, odbija się i piecze w nadbrzuszu a czasem w żołądku, i coś czasem zakłuje pod prawym żebrem plus mam zaparcia, ale brzuch nie jest wzdęty. W trzecią dobę od zabiegu skorzystałam z toalety,ale od tamtej pory nie. Czy to jest normalne? Czy to przejdzie? Czytałam o różnych dolegliwościach i nie chcę do końca życia męczyć się z powikłaniami. Mam 25 lat dopiero i mnie to przeraża. Dodam, że miałam przewlekłe zapalenie pęcherzyka z kamieniem - nie wiem czy dobrze zrobiłam usuwając go. Plus lekarze podczas zabiegu czyścili mi żołądek bo miałam podobno podrażniony/nieżyt i początki wrzodów. Czy to może być przyczyną tych bóli i pełności żołądka? Boję się, że to żółć wraca mi do żołądka czy coś. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stefania Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 mam takie same objawy . jestem w depresji co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARGO Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Iść do gastroenterologa. Często po zabiegu usunięcia pęcherzyka dochodzi do podrażnienia żołądka, a raczej dwunastnicy, przez płynącą non stop żółć. Po kilku miesiącach od operacji sytuacja powinna się unormować,gdy rolę pęcherzyka przejmie przewód żółciowy wspólny. Jeśli jednak objawy będą się nadal utrzymywać trzeba iść do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi