Gość Grzegorz Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Jestem dwa tygodnie po laparoskopowej operacji przepukliny pachwinowej. Okło 10 godzin po operacji wstałem do WC i zauważyłem, że uwypuklenie na pachwinie się znowu pojawia. Lekarz stwierdził, że ponownie wydostał mi się worek przepuklinowy. Stan taki utrzymywał się przez 11 dni po operacji. Dwa dni temu pomyślałem sobie , że skoro przepuklinę wywołuje wzrost ciśnienia w brzuchu to może jego obniżenie cofnie przepuklinę. Uniosłem więc nogi i brzuch do góry opierając się o ścianę i dodatkowo *wciągnąłem* brzuch. Od tamtej pory nic już mi nie przeszkadza w pachwinie. Być może ten sposób pozwoli niektórym na opóźnienie konieczności operowania się- wydaje mi się, że szczególnie we wczesnym etapie przepukliny ten sposób powinien zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi