Gość andrzej K Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 W dniu 16 stycznia, w trybie normalnym, dokonano próby laparoskopowego usuniecia pęcherzyka żółciowego, nastepnie dokonano tego w sposób klasyczny. Po kilku dniach wypisano mnie z oddziału z zaleceniem zmian opatrunków w rejonowej przychodni u chirurga. Od samego poczatku małem niewielkie wycieki z jednego miejsca *To nic wszystko bedzie dobrze* Zmiana opatrunków była w systemie: pon-śr-piątek. Po trzech tyg. powstały już dwa miejsca, z których sie sączyło *proszę sie uzbroić w cierpliwość*. Po pięciu tygodniach pojawiła sie gorączka 4 dni po 38,5 *to nie ma związku* Kilka dni temu postała *jama*, wejdzie paczka zapałek -- cały czas: woda utleniona i kwas -słyszałem takie polecenia. Juz po zmianie lekarza postał rumień pod dobrze zagojoną blizną i jestem 2-gi dzień na antybiotyku DALACIN. Jakas pielęgniarka powiedziała, że mój organizm nie toleruje szwów wew. Czy ja mam to stwierdzić? Czuję sie w stanie zagrożenia życia - do sepsy tylko krok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Myślę, że wnioski wysuwane przez Pana są zbyt posunięte. Posocznica to bardzo ciężkie schorzenie, które występuje praktycznie tylko w szczególnych warunkach związanych ze znacznie osłabionym organizmem i bardzo silnym patogenem. Na razie trzeba skończyć antybiotykoterapię i dopiero wtedy zastanowić się nad dalszym postępowaniem. W nietolerancję szwów wewnętrznych raczej wątpię, są to przypadku praktycznie jednostkowe, kazuistyczne. Zapewne doszło do zakażenia rany w czasie usuwania zapalnie zmienionego pęcherzyka żółciowego (typowy stan). Zakażenie nie zareagowało na miejscowe leczenie dlatego wprowadzono teraz antybiotykoterapię. Po zakończeniu leczenia będzie można dopiero cokolwiek więcej napisać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiemżemam Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zrobiła się przetoka , otwieraja sie kolejne *dziurki* w bliżnie , zakażona tkanka nie zrasta się ,Powinna zostać przeprowadzona rewizja rany pooperacyjnej w znieczuleniu ogólnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi