Gość oko Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Dzień dobry, Trochę jeżdżę na motorze na torach motocrossowych. I jak wszystkim i mi zdarzają się upadki. Niestety około pół roku temu po skoku wylądowałem bokiem na twardej ziemi, zaś motocykl przygniótł mi lewą stopę. RTG nie wykazało złamań więc stopę (opuchlizna i ból pojawiła się w skrajnych 3 palcach) leczyłem domowymi sposobami ... przez 3 miesiące. Do tego czasu kuśtykałem. Od dwóch miesięcy chodzę normalnie, ale stopa drętwieje mi, zaś palce w skrajnych pozycjach nadal powodują ból. Taki sam schemat powtórzyłem ok. 2 miesięcy temu z lewą dłonią. Tym razem niefortunnie się podparłem po upadku. Staw nie boli, jednak śródręcze jest na tyle bolesne, że wszelkie próby podparcia się dłonią kończą się upadkiem. Nie jestem w stanie trzymać kierownicy. Z uwagi na przewlekłość mam wątpliwości co do tego czy są to stłuczenia. Niemniej RTG również i tym razem nie wykazało żadnych złamań. Jakie leczenie zastosować aby relatywnie szybciej dojść do sprawności (okłady z altacetu i maści z dodatkiem ibuprofenu nie dają poprawy)? Czy ćwiczyć bolącą kończynę czy dać jej się zregenerować i odpocząć? Czy próby dalszego uprawiania sportu przed całkowitym wyzdrowieniem mogą skończyć się powikłaniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi