Gość Maciej2016 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Dzień dobry. Mam na imię Maciej mam 25 lat i jestem studentem. Z powodu przewlekłego bólu pleców mniej więcej na wysokości nerek zgłosiłem się do lekarza rodzinnego o skierowanie na badania specjalistyczne. USG pokazało, że nerki są zdrowe. Kolejno zostałem skierowany na RTG i Otrzymałem poniższe diagnozy (opis do zdjęć RTG) 0-1-13-23 zdjęcie kręgosłupa szyjnego Th - 2 rzuty Niewielkie wyboczenie w lewo osi kr. piersiowego w odcinku dolnym. Wysokość trzonów piersiowych i przestrzeni międzykręgowych zachowana. B. drobne osteofity na krawędziach trzonów kr. piersiowych. Guzki Schmorla w dolnym odcinku kr. piersiowego. 0-1-13-24 zdjęcie kręgosłupa L-S - 2 rzuty. Pogłębienie lordozy lędźwiowej. Spina bifida S1. Zbyt poziome ustawienie kości krzyżowej. Zwężenie przestrzeni międzykręgowej L5/S1 w przedziale tylnym. Wysokość trzonów lędźwiowych i pozostałych przestrzeni międzykręgowych zachowana. Drobne osteofity na krawędziach trzonów kr. lędźwiowych. Wizytę o ortopedy mam pod koniec grudnia 2015 a to wszystko strasznie mnie boli (kładę się spać ok 23 i budzę się ok 5 rano przy strasznym bólu - nie mogę wstać z łóżka zajmuje mi to sporo czasu i boli. Lekarz rodzinny przepisał mi tabletki : Mydocalm 50mg (3x1) oraz czopki Diclofecac GSK 100 mg(1x1). Czopki miałem brać raz dziennie ale po około 11 godzinach od przyjęcia ból powracał więc brałem je co 12h. Po 5 dniach stosowania czopków odstawiłem je a ból wrócił spowrotem z taką samą siłą. Twierdze więc że lek Mydocalm jeszcze nie działa. Proszę o poradę co mam zrobić gdyż do grudnia chyba się wykończę. A tak to już jest że na prywatną wizytę nie mogę sobie pozwolić więc czekam.Bardzo proszę o pomoc. Współczuje każdemu kto ma do czynienia z bólami korzonków itp. schorzeniami kręgosłupa.... Piszę to w akcie ogromnej desperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej2016 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 ps. proszę o informację jak mogę o siebie zadbać do czasu wizyty u ortopedy oraz jakie leki przyjmować (mogą Państwo podać również nazwy leków na receptę - skonsultuje to z lekarzem rodzinnym i takowe wykupię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej2016 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 witam, znalazłem te stronę, reklamowana była ona jako najlepsze forum chirurgiczne. Po ilości odpowiedzi widzę, że chyba jednak tu nikogo nie ma... Proszę o link do aktywnego forum, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi