Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Proszę o pomoc w leczeniu

Gość Maciej2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Mam na imię Maciej mam 25 lat i jestem studentem. Z powodu przewlekłego bólu pleców mniej więcej na wysokości nerek zgłosiłem się do lekarza rodzinnego o skierowanie na badania specjalistyczne. USG pokazało, że nerki są zdrowe. Kolejno zostałem skierowany na RTG i Otrzymałem poniższe diagnozy (opis do zdjęć RTG) 0-1-13-23 zdjęcie kręgosłupa szyjnego Th - 2 rzuty Niewielkie wyboczenie w lewo osi kr. piersiowego w odcinku dolnym. Wysokość trzonów piersiowych i przestrzeni międzykręgowych zachowana. B. drobne osteofity na krawędziach trzonów kr. piersiowych. Guzki Schmorla w dolnym odcinku kr. piersiowego. 0-1-13-24 zdjęcie kręgosłupa L-S - 2 rzuty. Pogłębienie lordozy lędźwiowej. Spina bifida S1. Zbyt poziome ustawienie kości krzyżowej. Zwężenie przestrzeni międzykręgowej L5/S1 w przedziale tylnym. Wysokość trzonów lędźwiowych i pozostałych przestrzeni międzykręgowych zachowana. Drobne osteofity na krawędziach trzonów kr. lędźwiowych. Wizytę o ortopedy mam pod koniec grudnia 2015 a to wszystko strasznie mnie boli (kładę się spać ok 23 i budzę się ok 5 rano przy strasznym bólu - nie mogę wstać z łóżka zajmuje mi to sporo czasu i boli. Lekarz rodzinny przepisał mi tabletki : Mydocalm 50mg (3x1) oraz czopki Diclofecac GSK 100 mg(1x1). Czopki miałem brać raz dziennie ale po około 11 godzinach od przyjęcia ból powracał więc brałem je co 12h. Po 5 dniach stosowania czopków odstawiłem je a ból wrócił spowrotem z taką samą siłą. Twierdze więc że lek Mydocalm jeszcze nie działa. Proszę o poradę co mam zrobić gdyż do grudnia chyba się wykończę. A tak to już jest że na prywatną wizytę nie mogę sobie pozwolić więc czekam.Bardzo proszę o pomoc. Współczuje każdemu kto ma do czynienia z bólami korzonków itp. schorzeniami kręgosłupa.... Piszę to w akcie ogromnej desperacji.