Gość LESZEK Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam Pracuję jako kelner dużo biegam tam i z powrotem po lokalu w którym jest strasznie gorąco ! Kiedy idę oddać kał często zdarza się że po niedługim czasie czuję dyskomfort w odbycie , wilgoć i udaję się do toalety by podetrzeć *tyłek* na papierze zostaje troszkę kału niewielka morka ilość ! Od tego podcierania czasami też piecze mnie w okolicach odbytu ! I teraz zastanawiam się czy jest to zupełnie normalne ? że to po prostu od pocenia się tak mam (resztka rozmytego potem kału) i że od podcierania podrażniam te okolice ? Bo przeczytałem gdzieś że *podrażnienie lub świąd odbytu i otaczającej skóry jest również częstym objawem hemoroidów. Część chorych skarży się także na nieznaczne nietrzymanie stolca lub wilgotność odbytu* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Najlepszym sposobem ustalenia przyczyny jest wizyta u proktologa. Takie objawy występują przy żylakach odbytu, jednak mogą występować również w przypadku innej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwona Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 witam nazywam się iwona od pewnego czasu mam problem z pieczeniami w odbycie najczęściej po wypróżnieniu mam także biegunki i normalne stolce a także to pieczenie przechodzi do pochwy a nawet piecze i boli w dole brzucha błagam jeśli ktoś może niech mi doradzi lub pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 To prawdopodobnie infekcja, dlatego radzę skonsultować się z ginekologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ? Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 po każdym oddaniu stolca trzeba umyć odbyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vixy Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 przede wszystkim proszę dezynfekować dłonie alkoholem izopropylowym, aby nie przenosić bakterii na pokarm podawany ludziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ja. Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 bacteria moze nawet zerzaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemek Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 a co jeżeli stale mam pokry tyłek, występują nadmierne gazy i na dodatek smród? :( prosze o szybką pomoc bo mam już tego dość. jestem z tego powodu wyśmiewany, nie czuję się z tym dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxxx Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Mam pytanie ? Czym może być spowodowane pieczenie odbytu przy oddawaniu kału. Kiedyś nie miałam z tym problemu, a teraz nawet przy częstym chodzeniu do toalety daje się to we znaki. Od pewnego czasu bóle się nasilają i występuje też krwawienie ( nie jest to duża ilość krwi, minimalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość 1a Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zaburzenia jelitowe..? *wykonać * Bad* Kolonoskopia i Laparoskopowo jelito grube oraz dermatologicznie Zaburzenia wydzielania potu w ok. odbytu* / stale za mokro* Problem polega na tym, że nie moge pozbyć się potu z tamtego punktu ciała oraz nie ustannego dyskonfortu, którego przyczyną jest nieustanne pocenie się ,ze swędzeniem / Pacjent nakładał*Lorinden C ,potem Maśc Ichtiolowę,bakteriobójczo/ po kilka razy dziennie * bez poprawy ale potem dezynfekował areozolen Octenisept i dla oddzielenia styku z 2 pośladkami wkładał i chodził bibułe- celem podsuszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi