Gość Janina K. Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Od prawie roku choruję na ropień piersi. Po trzech operacjach i kilku nacięciach ambulatoryjnych oraz bardzo długiej antybiotykoterapii ropa przestała się sączyć ciągle (od 3 miesięcy), ale pozostał bolesny twardy guz w znacznej części piersi. Ropnie nadal nawracają i są ściągane u chirurga onkologa. W ostatnim czasie ból w pozostałym guzie nasila się. Podkreślam, że na kilkanaście posiewów tylko w jednym wyszedł staphylococcus epidermidis, na który podano antybiotyk celowany. Wypróbowałam wiele metod leczenia, żadna jednak nie przyniosła ostatecznego efektu. Jestem już tym bardzo zmęczona, a w ostatnim czasie wyszło mi jeszcze poważne zaburzenie stanu dróg rodnych. Czy to może mieć jakiś związek? W jednym z badań stan określono jako mastitis chronica i orzeczono, że obecnie jest nie do wyleczenia. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwex Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Witam, miałaś badania genetyczne? Masz jakieś obciążenia rodzinne? Czy lekarze proponują wycięcie twardego guza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Zobacz choroby piersi zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/piersi-choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi