Gość monika Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam, nieawno miałam zabieg ginekologiczny - pobierano wycinek z tarczy szyjki macicy, a także miałam robioną kolposkopie. Wyniki tychże badań dały- 1 kanał - .Endocervix normalis et endometrium sine sinis secretionis atque epithelium planum normotypicum i 2. wycinki - ectropia glandularus in ststu epidermisationis. Leukokeratosis. Bardzo proszę o przetłumczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Błona śluzowa szyjki macicy normalna, błona śluzowa macicy bez zatok wydzielniczych, z płaskim nabłonkiem normotypowym. Wywinięte brzegi szyjki macicy gruczołowe pokryte nabłonkiem. Rogowacenie białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Odebralam wyniki badan histopalologicznego i mam w rozpoznaniu napisane endocervix co to oznacza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 To śluzówka szyjki macicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 strzępy i drobne płaty endocervix z cechami epidermizacji pozbawione podścieliska płaty normotypowego nabłonka płaskiego fragmenty podścieliska szyjki fragmenty błony śluzowej z pogranicza kanału szyjki i jamy macicy płaty endometrium z cechami wczesnego wydzielania 16 dzień cyklu wg om oraz fragmenty myometrium leżno leżące i przylegające do endometrium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 witam napisałam jaki wynik otrzymałam z badania prosze o przetumaczenie i czy jest konieczny zabieg operacyjny kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabryśia Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 witam napisałam jaki jesto wynik czy jesto nowotworowy iczy jesto zabiek operacyjny gabryśia mam podobną sytłacje jak pani kaśia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi