Gość Jacek Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 2 tygodnie temu miałem operację przepuchliny pachwinowej prawostronnej skosnej metodą Shoudicae. Lekarz stwierdził, że miałem ją *wrodzoną* - mam 28 lat. Rana bardzo szybko sie zagoił - jedynie pod skórą, w mejscu blizny odczuwam zgrubienie i jest widoczne uwypuklenie. Kiedy można powrócić do uprawiania sportu (siatkówki) i czy wyczuwalne zgrubienie zniknie? Czy są jakies specjalne ćwiczenia na wzmocnienie mięśni brzucha aby nie było nawrotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Przez najbliższe 3 miesiące lepiej nie uprawiać sportu ani nie wykonywać większej aktywności fizycznej. Po tym okresie można wzmacniać mięsnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Ja miałem 5 tygodni temu operacje tą samą metodą i też pachwinową. Też chciałbym już ćwiczyć z ciężarami i rowerka dosiąść ale muszę czekać do 3 miesięcy dopiero wtedy zaczne powoli się rozgrzewać ostrożnie. Zgrubienie będzie znikać z czasem gdzieś po 3 pełnych miesiacąch powinno być już widać tylko kreseczke po operacji. Czy nawruci zalezy dużo od nas samych ale też od plastyki ta metoda jest doś dobra i ostrożnie dozuj wysiłek po 3 miechach a powinno być ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi