Gość Izek Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witam, Mam problem z odbytem. Lekarz proktolog zdiagnozował u mnie przerośnięte fałdy anodermy (są po całości odbytu) przewlekłą szczelinę i wypadanie odbytu. Ogólnie załamana jestem diagnozą, mam 32 lata, malutkie dziecko i drugie w planach, ale co zrobi, jakoś trzeba znaleźć na to rozwiązanie. Moje pytanie jest takie, czy rzeczywiście jedyną opcją jest operacja? Czy wystarczyłoby zastosować jakąś dietę i nie rozwijałoby się to bardziej? Nie wiem, co robić. Czy jest jakiś bardzo dobry chirurg proktolog w Trójmieście, który by mi przeprowadził operację bez tych wszystkich niemiłych konsekwencji jak nie trzymanie kału? Czy to jest bardzo bolesne? Z góry bardzo dziękuję za wszystkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izek Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czy jest ktoś kto mógłby mi pomóc w podjęciu decyzji o operacji? Czy ona jest konieczna w stadium, kiedy odbyt wypada tylko w czasie wypróżnienia? Z góry serdecznie dziękuję za opisy podobnych przypadków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lucyna Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Izek, nie ma na co czekać- powinnaś jak najszybciej udać się do proktologa, który Cię zbada i postara się Tobie pomóc. Moim zdaniem jeśli masz tak zaawansowany problem to żadna dieta już nie pomoże... Sama miałam problem podobny do Ciebie- ale nie męczyłam się z wypadaniem a jedynie ze szczeliną odbytu (co jest bardzo uciążliwe). Trochę odwlekałam decyzję o pójściu do specjalisty, ale w końcu zdecydowałam się na zabieg u doktora Wojciecha Czarzastego (przyjmuje w Gdańsku na Malczewskiego) i w końcu mam problem z głowy. Naprawdę nie czekaj na rozwinięcie problemu tylko udaj się biegiem do lekarza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IZEK Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Dziękuję za Twoją radę, jestem naprawdę wdzięczna. Moja sytuacja w tej chwili wygląda tak, że postanowiłam skonsultować się z innym lekarzem, który stwierdził że nic mi nie wypada i że nie ma żadnej szczeliny, ale są 2 hemoroidy w 2 stopniu. Te troszkę zaleczyłam, pozostały te przerośnięte fałdy brzeżne i problem z wypróżnieniem (może te faldy sa winne?) I nie wiem co z nimi zrobić ponieważ on e są ogromne i po całości. A dodatkowo jestem przed porodem. Ciąża pogorszyła mój stan, ale niedługo poród więc dam rade. Czy te fałdy trzeba usuwać czy lepiej zostawić w spokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi