Gość Dorota Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Od kilku miesięcy odczuwam kłujące?, rwące?, szczypiące? (trudno mi określić) bóle brzucha po prawej stronie. Wyniki USG w porządku, to samo badania krwi. Oprócz tego w prawej pachwinie mam podłużne miękkie zgrubienie, które nie boli przy dotyku. Byłam u kilku lekarzy, faszerują mnie lekami na jelita, a sytuacja wcale się nie poprawia. Do kogo powinnam się udać i czego to mogą być objawy. Może zrobić kolonoskopię? Muszę sama zadecydować, bo na razie nie uzyskałam pomocy od lekarzy, u których byłam....niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Prosze sie udac do chirurga, moze byc to przepuklina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacek Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Mam podobnie jak Ty, robiłem tomografię-nic nie wykazała, teraz czekam na kolonoskopię. Lekarze podejrzewają u mnie przepuklinę, która weszła do środka nie uwypuklają się na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa_92 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam, ja mam podobnie na szczęście w końcu doczekałam się trafnej diagnozy. Od dłuższego czasu cierpie na bóle z prawej strony pod podbrzuszem w okolicach pachwiny, ból jest promieniujący ( do nogi i prawego pośladka ) nasila się pod wieczór lub po wysiłku fizycznym. W zasadzie w chwili obecnej boli cały czas. Całe swoje życie jestem raczej osobą aktywną - kiedyś tańczyłam później fitness, bieganie, pływanie, rower , był też taki okres kiedy przesadzałam z ćwiczeniami no i doczekałam się PRZEPUKLINY PACHWINOWEJ z PODEJRZENIEM UDOWEJ. Diagnozę postawił dopiero chirurg , do którego odesłała mnie moja wspaniała i mądra pani ginekolog u której byłam na usg ponieważ w mojej **super** przychodni podejrzewali zapalenie jajników. Cały czas byłam gdzieś odsyłana to na morfologię to na usg jamy brzusznej podczas, którego pan radiolog również nie wpadł ,że moge mieć przepuklinę. Teraz czekam na wizytę u dobrego radiologa a po niej już z dokładnym opisem umiejscowienia przepukliny udaje się do dobrego chirurga na operację. Nie chcę z tym wzlekać i do wszystkich apeluje - idźcie do dobrego lekarza i zoperujcie przepukline jak najszybciej! czasami bardzo ciężko trafić ale mi się udało i nie odpuściłam sprawy -w końcu jeśli coś ciągle boli to znaczy , że jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi