Gość Justyna Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Witam Od kilku lat mam na głowie guza jest MIĘKKI i NIE BOLI. Nie pamiętam już sama od kiedy go mam ale prawdopodobnie jest to pozostałość po stłuczeniu. Z tego co przeczytałam na forum wnioskuję, że to może być tłuszczak. Udałam się z tym do chirurga. Powiedział, żebym się z tym udała do szpitala, że w przychodni tego nie wycinają ponieważ krew zabryzgałaby cały gabinet. Pokazał mi, że GUZ PULSUJE, że to może być tętniak ale nie jest to niebezpieczne ponieważ nie znajduje się pod czaszką tylko pod samą skórą. Guz znajduje się na tylnej części głowy mniej więcej na wysokości oczu. Wkrótce udaję się z tym do szpitala. Moje pytanie to: co to za guz? Oraz jakie badania przed pójściem do szpitala powinnam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Trudno powiedzieć co to za guz. Tak jak sugeruje chirurg, pewnie to naczyniak. Przed zabiegiem zostanie udzielona informacja o badaniach, ewentualnie dodatkowe badania wykonane będą już w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Byłam dziś w szpitalu, chirurg powiedział, że to kaszak. Prawdopodobnie obok kaszaka przechodzi jakaś tętnica i dlatego pulsuje. Wszystko pewnie okaże się dopiero po zrobieniu USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Justyna prosze napisz co było dalej ponieważ mam podobny problem tylko,że na uchu i to ponoć nie jest kaszak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość urszula Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 mam kaszaka i robi mi sie stan zapalny co mam robic prosze o odpowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 dziedobry tez mam naczyniaka tylko w skurze nie moge zginac palcem palec jest caly niebiesko ruzowy tez ma fiolet bardzo boli moja operacja kosztuje niby 100.000.000 niewszyskich na to stac bynaj mnie mie jes mi ciezko b muwia ze bede miala calego opcinanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 bardzo prosze pomuzcie mieszkam w zlotowie na ul slowackiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi