Gość Lucyna Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Wynik badania histopatologicznego brzmi: Gastritis chronica antralis (++) partim activa et hyperplasia fovealis gradu medicori - gastritis biliaris. Po roku leczenia lekami: Controlog, Lanzul, Nolpaza (przemiennie), a także lekiem o nazwie Ursofalk, Ulgastran i Venter mam wynik jak wyżej. Pomimo diety nadal czuję się źle, mam zawroty głowy, pobolewa mnie żołądek - jak się dalej leczyć???? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Może należy zastosować lek z najnowszej generacji grupy inhibitorów pompy protonowej czyli Esomeprazolum czyli Nexium oraz włączyć leki prokinetyczne (np. Metoclopramidum lub Gasprid). Proszę w tej sprawie porozmawiać z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petryszen@vp.pl Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 witam proszę o dietę dla chorych na zapalenie błony śluzowej żołądka. dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Taka jak w chorobie wrzodowej żołądka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 mialam robiona gastroskopie i kolonoskopie gdzie wyszlo ze mam zapalenie zoladka ,mialam tez polipa na jelivie grubym niby wszystko ok a ja czuje sie fatalne.bardzo zle samopoczucie juz mysle o najgorszym.co robic.mam nudnosci i boje sie ze strace przytomnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 również na to cierpię jak to leczyć nie wiem proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elwira Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 mam Pytanie czy Przy dolegliwościach takich jak jest rozpoznanie Gastratis antralis ,, mogą być silne zawroty głowy?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi