Gość alex Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam. Czytałem że poprzez badanie CPK można sprawdzic stan serca i mięśni szkieletowych. Zrobiłem to badanie, wyszło w normie. Moje pytanie brzmi - czy mozna to badanie uznac za wiarygodne i wystarczające żeby sprawdzic serce? Czy tak naprawdę trzeba by wykonac EKG albo Echo żeby przekonac się jaki jest stan faktyczny? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Badanie to wyklucza jedynie ewentualnego uszkodzenia mięśni. Jest ono badaniem w zasadzie pomocniczym. Najlepiej wykonać ekg i echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alex Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Dziękuję, ale zapytam jeszcze w drugą stronę. Gdybym miał jakąś chorobę serca to CPK mogłoby mimo to wyjsc dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Myślę, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alex Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Czyli moja radosc była przedwczesna........., ale dziekuje za odp. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi