Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Powiększanie penisa po korekcie jego skrzywienia

Gość Illuminatis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kilka pytań o pomysł i o odpowiednią kurację. Niedawno przeszedłem operację korektę skrzywienia prącia metodą modyfikowanego Nesbita (to taki medyczny żargon) polega to na skróceniu dłużej strony członka tej wygiętej do krótszej wówczas prącie jest wyprostowane. Kłopot z tym jest taki, że to co zabiorą podczas operacji wpływa na rozmiar członka, zmniejsza się od 1,2,3 cm różnie. Zastanawiam się czy poł roku po operacji jak wszystko to się zagoi, zrośnie mógłbym zacząć kurację w jednym czasie ekstenderem w połączeniu z penilagre krem plus tabletki?. Taką kuracje tabletkami na poł roku i kremem a ekstender na rok. Jednak zastanawia mnie jak to będzie wpływać na członek, czy nie dojdzie z powrotem do zakrzywia prącia? Medycyny nie kończyłem, ale o kogoś opinie muszę się oprzeć :-) a utracone cm chcę odzyskać. Dlatego prosiłbym państwa o wyczerpującą odpowiedź. Wiem że przypadek skomplikowany niestety. Wiem też że lekarze niekiedy sceptycznie podchodzą do tych ekstenderów czy tabletek, ale inaczej nic nie przybędzie jak nie spróbuje, a nóż coś się zwiększy, pytanie tylko czy to bezpieczne po takiej operacji? Serdecznie pozdrawiam i liczę na odpowiedź.

Gość chirurg Tomasz Stawski

Jednak zastanawia mnie jak to będzie wpływać na członek, czy nie dojdzie z powrotem do zakrzywia prącia? - Raczej nie powinno do tego dojść. czy to bezpieczne po takiej operacji? - Raczej bezpieczne, ale zapewne nie przyniesie efektu według wszelkich danych medycznych. Nikt panu w tym względzie nie udzieli konkretnych odpowiedzi.

A dziękuję bardzo za odpowiedź, Panie Tomaszu, najważniejszym dla mnie było to czy z powrotem nie dojdzie do zakrzywienie od używania np. ekstendera oraz czy okres poł roku to ten czas kiedy to można zacząć, myślę, że jeżeli nie będzie efektów to sam zrezygnuje :-). Pozdrawiam.