Gość Kuba Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Witam. W tym tygodniu (5 dni temu) miałem operacje odprowadzenia przepukliny pachwinowej i zarazem jądra do moszny. Wszystko goi się ładnie, ale niepokoi mnie opuchlizna. czy to jest normalne? Lekarz mówił, że odprowadzane jądro jest sporo mniejsze. W tym momencie jest ono sporo większe a moszna posiniała. Czy to jest normalne? Dodam, że mnie nic nie boli. Tylko czasami przy klipsach i odczuwam, jakby trzymanie siatki pod skórą ale to w rejonach przepukliny. Dodam, że mam niecałe 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Takie objawy jak Pan przedstawia mogą jeszcze występować w tak wczesnym okresie pooperacyjnym. Oczywiście należałoby się zgłosić na kontrolę do chirurga w około 7 dobie po zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Problem w tym, że to jądro jest większe ze 4 razy od tego zdrowego. A lekarz mowił, że ono samo w sobie jest mniejsze. Zaczynam się zastanawiać, czy to jest w ogóle jąrdro. 4 lata temu miałem już operacje odprowadzenia przepukliny z tej samej strony. Przepuklina była pachwinowo mosznowa. Wszczepiono mi siatkę. Wiem, że podczas tej operacji usunięto starą siatkę i wstawiono nową-większą. Tak zostałem poinformowany. Obawiam się, że stara przepuklina wróciła. Ta mosznowa. Mieszkam za granicą i ustalono wizytę kontrolną dopiero za 2 miesiące. Ściągnięcie klipsów mam w czwartek. Niestety zajmuje się tym tylko pielęgniarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi