Gość en Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Witam, czekam na rezonans w styczniu* mam 24 lata, skoliozę w odcinku piersiowym i lędźwiowym, zniesioną lordozę odcinka szyjnego, tomografia głowy sześć lat temu wykazała tylko zwapnienia* mam chwilowe, rwące bóle głowy w jednym i tym samym punkcie z tyłu po lewej stronie jest to ból nie do zniesienia, ale mija maksymalnie po 5 minutach. Jedyne, co mogłam zauważyć, to pojawianie się przy okazji silnego stresu, braku ćwiczeń lub jakiegoś skrętu ciała* czasem bez przyczyny. Czy to kręgosłup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Być może skoro bóle pojawiają się zwłaszcza w czasie skrętu głowy objawy są związane z patologią odcinka szyjnego kręgosłupa. Radzę w tej sprawie najlepiej skonsultować się jeszcze z neurologiem. Być może konieczne okaże się RTG kręgosłupa odcinka szyjnego lun nawet TK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi