Gość kubus Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Witam. Prawdopodobnie mam hemoroidy,ale od początku. Pewnego dnia udałem się do toalety w wiadomej sprawie. Po zakończeniu,na papierze zauważyłem małe kropki krwi. Postanowiłem sprawdzić,czy może za mocno używałem papieru toaletowego i coś sobie tam podrażniłem.I właśnie tak to wyglądało,jednak moją uwagę przykuły malutkie wypuklenia,coś w rodzaju pęcherzyków.Nie wiem do tej pory czy to tak ma być,czy to jakaś patologia,dlatego tu piszę.Założyłem jednak,że to hemoroidy i trzeba coś z tym zrobić.Do lekarza się wstydzę iść,zresztą można pokonać je odpowiednią dietą,aktywnością fizyczną i do pomocy jest wiele maści,czopków itp.I tak właśnie chciałbym z nimi walczyć. Moim dylematem jest to,że nie mam żadnych objawów tj nie swędzi,nie boli,normalnie siedzę - ogólnie nic nie czuję. To krwawienie jest bardzo,bardzo rzadkie.Ostatnie było gdzieś w pierwszym tygodniu września,a wcześniejsze z 2-3 miesiące temu. Od pewnego czasu obserwuje co się tam na dole dzieje i dziś zaraz po defekacji obejrzałem co i jak.Było widać mały pęcherzyk,postanowiłem,że zacznę przeć tak jak przy normalnej wizycie w toalecie.Pęcherzyk zrobił się większy,prawdopodobnie więcej krwi.Po wyluzowaniu mięśni zmniejsza się i wraca do normy - po chwili stania i ponownego obejrzenia(w pozycji przysiadu) chowają się głębiej.Natomiast w pozycji stojącej nie widać ich. I teraz mam parę pytań. - Czy zmiana stylu życia(dieta bogatsza w błonnik,aktywność fizyczna - teraz biegam po 30 min dziennie - itp) pomoże? - Czy są to wewnętrzne lub zewnętrzne? - Który to jest stopień zaawansowania? - Zastosować maść czy czopki? - Załóżmy,że to nie są hemoroidy,czy stosowanie maści bądź innego środku może mi zaszkodzić?(nie jestem uczulony) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi