Gość Danuta Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam, około 4 tygodni temu przeszłam laporoskopowe usunięcie pęcherzyka żółciowego. Od 2 tygodni, najczęściej po spożyciu pokarmu, zaczynam odczuwać następujące dolegliwości: - wzrost ciśnienia - odbijanie - duszności - ogólne osłabienie (raz na tyle poważne, że musiało przyjechać pogotowie). - potliwość Byłam u kilku lekarzy, badania serca, krwi i inne wyniki podobno są w normie. Sugerowano mi, że dolegliwości mogą być na tle nerwowym lub też mogą być związane z trzustką, żołądkiem... Jako, że każdy lekarz mówi co innego i nikt nie jest w stanie podać konkretów, postanowiłam napisać na tym forum. Może spotkał się z podobnymi objawami po tym zabiegu. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Objawy nie określają nic konkretnego. Raczej mogą mieć podłoże psychogenne, ale radziłbym wykluczyć patologię w zakresie górnego odcinka przewodu pokarmowego poprzez wykonanie gastroskopii. W tej sprawie dobrze by było skonsultować się z gastroenterologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi