Gość def Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam, mam 17 lat i od ok. miesiąca mam dość duży guzek obok nosa(po prawej stronie). Jest on miękki, ciemniejszy od koloru skóry i co 1-2 dni pęka. Wypływa z niego żóltawy płyn (pewnie ropa) i czasami krew (dość mało). Miałem kiedyś taki sam problem po obu stronach nosa ale guzki znikały po ok. tygodniu. Ten ciągle rośnie i pęka. Co to może być? Powinienem udać się z tym do dermatologa czy chirurga? Niewiem czy to ważne ale w maju miałem operacje torbieli pilonidalnej, która się nawróciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Radzę raczej w tej kwestii udać się do dermatologa. To raczej w przewlekłym stanie zapalnym jakaś zmiana typu zaczopowanego gruczołu łojowego lub potowego. Dermatolog wskaże odpowiednie postępowanie i da odpowiednie leki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi