Gość Emilia Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 7 dni temu stłukłam mały palec u nogi, nie poszłam do lekarza, zgodnie z tym co wyczytałam w Internecie, sklejałam piąty palec z czwartym i do śródstopia. Chyba robiłam to za mocno, bo jak wczoraj w nocy odkleiłam ten plaster, zaczęła mi jakby drętwieć łydka na górze, dziwnie też odczuwam czwarty palec, jakoś chyba mniej nim mogę poruszyć i też jakby prawie drętwieje. Czasem delikatnie drętwieje mi stopa. Ogólnie całą nogę od kolana w dół dziwnie odczuwam. Mam wrażenie jakbym za długo trzymała nogę na kolanie, ten stan ciągle się utrzymuje (24h). Mam wrażenie, że ten jakby ból w łydce ma swoje źródło w tym czwartym palcu. Czy mam zakrzepy? Czy to jest niebezpieczne? Czy powinnam posłuchać lekarki, która powiedziała mi żeby poczekać kilka dni i dopiero wtedy zgłosić się do lekarza? Dodam, że na prześwietlenia mi wyszło, że nie miałam połamanego palca. Naprawdę martwię się o swoją nogę i najczarniejsze scenariusze przychodzą mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Myślę, że zgodnie z zaleceniami lekarskimi skoro lekarka nie widzi podstaw do niepokoju poczekać ruszając tą kończyna dolną i ewentualnie za 2-3 dni jeśli dolegliwości nie ustąpią udać się na kontrolna wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi