Gość Patix Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam mam pytanie, ponieważ sama już nie wiem ile czasu nosi się szynę gipsową przy takim złamaniu ? w szpitalu zaraz po zdarzeniu powiedziano mi, że 4 tygodnie na pierwszej wizycie kontrolnej w poradni po zrobieniu zdjęcia lekarz powiedział, że 4, a na drugiej u tego samego lekarza nie robiąc zdjęcia okazało się, że jednak 7. Proszę o pomoc i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Zakres usztywnienia podudzia w takim wypadku złamania waha się w granicach 4-6 tygodni. Wszystko zależy od stopnia złamania (zakresu, wielkości, przesunięcia?). Decyzję w tej sprawie musi podjąć ortopeda prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi